Armanda Buchta
Potřebné ingredience
• 3 vejce • 200 g cukru • ½ sklenice mléka • 100 g (½ šálku) másla • 5 kapek vanilkového extraktu • 2 lžíce rumu (nebo 5 kapek rumu extraktu) • 1 lžíce prášku do pečiva • 1 lžička jedlé sody • 300 g (2 ½ šálky) mouky • moučkový cukr
Postup přípravy
Jakmile budete mít všechny ingredience připravené, předehřejte troubu na 180 °.
Ušleháme vajíčka a cukr, pak přidejte rozpuštěné máslo a vanilkovou esenci, šlehejte 5 minut, pak přidejte všechny ostatní suché přísady.
Formu 20-24cm vymažte a vysypte
Dejte do trouby na 45 minut, nebo dokud špejle nebude čistá.
Až buchta trochu vychladne posypte moučkovým cukrem.
Ušleháme vajíčka a cukr, pak přidejte rozpuštěné máslo a vanilkovou esenci, šlehejte 5 minut, pak přidejte všechny ostatní suché přísady.
Formu 20-24cm vymažte a vysypte
Dejte do trouby na 45 minut, nebo dokud špejle nebude čistá.
Až buchta trochu vychladne posypte moučkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé